aLL Of uS...

By: norazlina masron

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  1  2  3  4  5  [6]  7  8  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]
Sunday, 12-Oct-2008 22:46 Email | Share | | Bookmark
LeMaNg Di Mlm RaYA...


pelita raya yg turut memeriahkan suasana malam raya kitaorg kat sini...

apatah mimpi encik samad kita tu..tetiba jer nak buat lemang..kita pon tak pernah tau ,dia bleh bakar lemang .."see the leg" lar kan..(rasanya takder tulis pon dalam borang interview masa masuk minang dulu..hihihi)..maybe ni lar hasil penangan en.fairus yg menjadi sumbr inspirasi kitaorg kat sini untuk meneruskan perjuangan membakar lemang di mlm raya... ..


buluh2 yg sedia untuk dikorbankan dipilih mengikut saiz,k'tinggian n ketebalan...main meriam pon cantik jugak ni..teringat masa kecik2 dulu..selalu gak join bebudak sblh rumah main meriam and mercun terbang aka shoooooot damm..alaa,mercun yg letak dalam botol tuuu......sehinggalah lar terjadinya ...hihihi...mercun landing kat atap rumah mak Cik dot..dot..dot..nasib baik tak jadi perkara2 yg tak diingini...kitaorg semua cabut lari bila mak cik tu keluar rumah ngan penyapu kat tangan..ngan mulutnya yg pot..pet..pot..pet... ..pastu insaf dah...bila nak main ramai2 gi padang....sampai skrg mak Cik tu tak tau sapa punya angkara mlm tu sbb bila jumpa dia masing-masing buat muka sopan santun..


nabila n faris ikut sibuk menghuru-harakan suasana...


lemang yg begitu mengiurkan...akhirnya dapat jugak mkn lemang..rasanya udah lima thn lamanya kitaorg kat sini tak dapat mkn lemang.baru lar kita tau betapa lamanya nak masak lemang nih..mau 5-6 jam baru masak..tapi brbaloi sbb dapat mkn lemang hasil tangan en.smd..hihihi


geng bakar lemang ...babai reen..dah balik malaysia dah..take care yaa..pasni kalau gi lepak umah kamal tak ada lar mkn2 lagi..hihihi..


Thursday, 25-Sep-2008 02:36 Email | Share | | Bookmark








Wednesday, 24-Sep-2008 23:21 Email | Share | | Bookmark
SaLaM aIdIL fItRi MinAl AiDiL waL fAiZin......

Salam aidil fitri buat family dan member2 tak kira di pelusuk dan benua mana pon....semoga lebaran kali ni lebih bermakna buat semua..especially buat member2 yg menyambut raya dengan ahli keluarga baru dan untuk member2 yg bakal menimang cahaya mata tak lama lagi. ....kami dah buat lemang dah.. ..nasib baik ader insan yg simpati kat kami ni..sebelum balik malaysia dia dah siap2 bakarkan lemang buat kitaorg..tenkiu en.fairus..kalau tgk lemang tu teringat kat en.fairus .............duit raya jer tak dapat lagi..hehehehe..........

Dengan tulus ikhlas dan suci hati kami memohon ampun dan maaf sekiranya ada salah dan silap dan keterlanjuran kata....



Tuesday, 16-Sep-2008 15:58 Email | Share | | Bookmark
Kisah fARIs N kaWan2



Ni lar anak2 jiran sebelah rumah kami...JUNIOR,MEME n BENI

masa mula2 pindah ,bebudak ni dok perati ajer dari balik2 pagar rumah....mesti diaorg hairan tgk kitaorg ni sbb guna language yg asing bagi diaorg.....first day pindah, faris dah gi say hello kat diaorg ...faris ni mmg peramah budaknya...(ikut gene saper lar tu agaknya yerk )..tapi masing2 mcm ayam ngan itik...sorang ckp A...sorang cakap B..gelihati menengoknya......



sekarang ni dah hampir 2 thn diaorg berkawan... w'pon bahasa berbeza diaorg ni takder masalah bila main bersama2..mcm faham antara satu sama lain...kekadang tu faris plak yg terikut2 bahasa diaorg....dan sekarang ni dah tambah sorang lagi ahli group diaorg ni..nabila...petang2 buat port bersidai kat tepi pagar...



Tuesday, 16-Sep-2008 15:23 Email | Share | | Bookmark
MerDekA cELeBrAtIon

Kami buat simple ajer tahun ni...yg penting semangat nak menyambut kemerdekaan tu mesti ada .............


posing dulu sebelum tetamu datang...


antara malaysian yang datang mlm tu.....


ceh..ceh..serius ajer...betul ker spelling nama tu en.fairus...








[<<  <  1  2  3  4  5  [6]  7  8  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net