aLL Of uS...

By: norazlina masron

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  7  8  9  10  11  12  13  [14]  15  16  17  18  19  20  21  >  >>]    [Archive]
Tuesday, 19-Feb-2008 12:51 Email | Share | | Bookmark
KLD TuNaS sAMudERa WelComE tO fIji IsLaNDS 2

Isnin yang lalu,kami menerima undangan makan malam dari krew Tunas Samudera..satu peluang yang mmg dinanti-nantikan oleh kami...Kedatangan kami disambut mesra oleh semua krew...rasa lain mcm pulak bila dah lama tak berjumpa orang Malaysia dalam satu kumpulan yang ramai...


Sempat berposing dengan krew2 KLD Tunas Samudera yang sporting dan sempoi..

Kesempatan yang ada digunakan untuk meninjau kapal Tunas Samudera..ya lar..jarang2 sekali dapat naik kapalkan...Kami berborak panjang sementara menanti ketibaan tetamu-tetamu kehormat..sempat juga bercerita tentang pahit manis pengalaman mereka sepanjang pelayaran merentas lautan.....macam-macam ada..kalau nak tau lebih lanjut lebih baik korang baca sendiri jurnal pelayaran diaorang ni dalam website....isk..mmg tough diaorang ni..kalau kami ni awal2 dah surrender..kapal baru rocking sket ,kepala dah pening.

Mlm tu kami berpeluang melihat persembahan dikir putera dan tarian poco-poco dari krew..mmg best..semua tetamu terhibur dgn persembahan diaorg...rasa mcm nak join ajer masa tarian poco-poco tu..nasib baik masa tu pakai kasut high heel..hehhehe..lepas habis tarian kami disajikan dgn nasi goreng,ayam goreng madu dan bihun goreng..dgr citer bihun goreng tu mmg dinantikan oleh semua krew sbb susah nak dapat mkn bihun sepanjang pelayaran..kira mlm tu mmg menu special untuk diaorg.. ..


Bergambar dengan isteri2 tetamu kehormat dan Leftenan Suziana...orang Johor tuuu...heheeh



Sunday, 17-Feb-2008 07:03 Email | Share | | Bookmark
KLD TuNaS sAMudERa WelComE tO fIji IsLaNDS..

KLD TUNAS SAMUDERA merupakan satu-satunya kapal layar milik Tentera Laut Diraja Malaysia (TLDM) dan biasanya digunakan untuk melatih anggota dan pegawai TLDM tentang ilmu kelautan.

KLD Tunas Samudera telah memulakan pelayaran Projek Poland dengan satu misi untuk mengelilingi dunia dan menyertai The Tall Ships’ Races di Laut Baltik. Satu pelayaran yang bakal menempa satu lagi sejarah Malaysia demi menyambut cabaran negara. Malaysia Boleh.Selain itu mereka juga menjadi Duta Kecil negara dalam mempromosikan Tahun Melawat Malaysia 2007.....Paluan Kompang,Pencak Silat,Tarian Poco-poco dan dikir puteri telah dipersembahkan oleh mereka di mata dunia..tahniah buat mereka.....Jangan tak percaya semua pegawai2 TLDM ini telah pun belayar semenjak 12 Mac 2007 yang lalu..wooo..dasat tu......hampir setahun lamanya.


Setakat ini mereka telah berjaya melepasi 20 pelabuhan dunia. Fiji adalah persinggahan yang ke 21..Good luck to all of them..semoga selamat sampai ke Malaysia dengan jayanya.

Jika anda berminat untuk mengetahui kisah pelayaran pahlawan2 Navy ini boleh gi ke website ni:-

http://www.navy.mil.my/tunassamudera/

(tak sangka,pegawai Navy ni pun boleh tahan hebatnya dgn madah2 cinta..hehhehee)


Sunday, 17-Feb-2008 06:50 Email | Share | | Bookmark








Sunday, 17-Feb-2008 03:37 Email | Share | | Bookmark
hAPPY bIrTHdAy FiONa

 
 
 
View all 11 photos...
kami ke rumah elly semalam sempena birthday party Fiona yang pertama...d'party was awesome...all d'kids really enjoyed it..main bubbles..trick games,dancing games,decorate the cupcake and yummy foods too...but d'bithday girl was so shy...she's really missed her own space....teringat masa Faris kecik2 dulu....bila ramai org dia rasa tak comfortable dan asyik menangis ajer....




d'birhday girl with her grandma at d'back..


really love d'bubblesssss....


Saturday, 16-Feb-2008 04:29 Email | Share | | Bookmark
Happy BeLaTEd BiRtHdAy NoUfAL

kamal tgh melobi..hehehhe
apsal bebudak kecik suka gi kat kamal....hahahha..aura kawen..
cheeky nabila..


Happy 2th Anniversary Noufal..wish u lots and lots of happiness ...


[<<  <  7  8  9  10  11  12  13  [14]  15  16  17  18  19  20  21  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net